Foto: Shutterstock
Ļoti vienkāršs un garšīgs veids, kā, iedvesmojoties no Ungārijas kulinārajām tradīcijām, pagatavot sulīgu vistiņu paprikas mērcē. Īpaši lieliski šis ēdiens garšos ar olu nūdelēm vai kartupeļu biezputru.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.vista2 gab.paprika4 gab.tomāti3 gab.ķiploka daivas2 gab.sīpoli2 ĒKeļļa1 ĒKsviests pēc garšassāls120 mlbuljons pēc garšasskābs krējums, psniegšanai3 TKpaprikas pasta1 TKpaprikas pulveris pēc garšaszaļumi, pasniegšanai

Sagatavošana

1

Vistu noskalo, sadala gabalos (var izmantot arī jau gatavus vistas šķiņķus, stilbus vai citas daļas pēc izvēles).

2

Sīpolus nomizo, sagriež gabalos. Paprikas nomizo, izņem sēklotni, sagriež daiviņās. Tomātus sagriež daivās. Ķiplokus nomizo, sīki sakapā. Zaļumus (pēc izvēles) sakapā.

3

Dziļā pannā vai katlā uzkarsē eļļu, sviestu un liek cepties vistas gabalus. Cep aptuveni 10 minūtes, ik pa laikam tos pagrozot, līdz gabaliņi ir apcepušies no visām pusēm.

4

Tad vistai pievieno sīpolus, un, apmaisot katliņa saturu, turpina cept 4–5 minūtes. Pievieno papriku, apmaisot cep vēl 2-3 minūtes, tad pievieno tomātus, ķiplokus, paprikas pastu, paprikas pulveri, sāli un turpina cept vēl 3-4 minūtes. Pievieno buljonu, katliņam uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes (ja vēlas, garšas uzlabošanai var pievienot pusglāzi sausa baltvīna).

Foto: Shutterstock
5

Ja vēlas, lai sautējums ir tumīgāks, iebiezina to ar izkarsētiem miltiem.

6

Kad sautējums gatavs, iemaisa tajā zaļumus un pasniedz ar karoti skāba krējuma.

7

Lieliski garšos ar olu nūdelēm vai kartupeļu biezputru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!