Foto: Publicitātes foto
Šī noteikti nav vienkāršākā pankūku recepte, taču debešķīgais rezultāts ir pūļu vērts. Starp citu, lai paātrinātu procesu, pankūku mīklu vari pagatavot jau iepriekšējā vakarā. Recepti piedāvā uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "Elvi".
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
mellenes dekoram piparmētru lapiņas dekoram bazilika lapiņas dekoram35 gkviešu milti90 gpilngraudu milti280 mlpiens2 olas1 olas baltums50 gkausēts sviests šķipsnasāls200 grabarberi1 apelsīns40 gcukurs TKkanēlis šķipsnamuskatrieksts70 mlpiens50 mlsaldais krējums70 gbaltā šokolāde, sasmalcināta1 olas dzeltenums

Sagatavošana

1

Iepriekšējā vakarā sajauc visas mīklas sastāvdaļas un liek ledusskapī uz nakti (mīklai ledusskapī būtu jāpastāv vismaz 2 stundas).

2

No rīta gatavo rabarberus. Notīra kātus un sagriež nelielos kubiņos. Liek katlā, pievienojot klāt cukuru, kanēli, muskatriekstu, sulu no apelsīna un 1 ĒK rīvētas apelsīna miziņas. Vāra ~5-7 minūtes, līdz rabarberi ir mīksti.

3

Gatavo šokolādes mērci. Katliņā sakarsē pienu un saldo krējumu. Pievieno šokolādi un ļauj tai izkust. Atsevišķā bļodā nedaudz saputo olas dzeltenumu un lēnām pievieno tam karstu piena-šokolādes maisījumu. Salej visu atpakaļ katlā un turpina vārīt uz lēnās uguns, pastāvīgi maisot, kamēr mērce nedaudz sabiezē.

4

Uz sakarsētās pannas cep plānas pankūkas (mīklā jau ir sviests, tāpēc pannu nevajag atsevišķi ietaukot).

5

Pilda pankūkas ar rabarberu masu, saloka un pasniedz, pārlejot ar šokolādes mērci un rotājot ar zemenēm, piparmētrām un baziliku.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!