Foto: Shutterstock
Tik vienkārši un ātri pagatavojamās siera standziņas var izcept pat tad, kad ciemiņi ir jau ieradušies, ja tik mājās ir kārtainās mīklas paciņa un siers.
50Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gkārtainā mīkla2 ĒKolīveļļa150 gcietais siers pēc garšasmelnie pipari1 ĒKsezama sēkliņas

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C, sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Uz darba virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, vienā kārtā liek kārtainās mīklas (mīklas recepte – te) plāksnes vai plāksni. Jo mīkla būs aukstāka, jo būs vieglāk ar to rīkoties.

3

Mīklas plāksnes ar otas palīdzību apsmērē ar eļļu. Ja tev ir pieejama, vari izmantot arī anšovu eļļu (eļļu no anšovu konserva), cepumi iegūs īpašu, pikantu garšu.

4

Pēc tam mīklu apkaisa ar melnajiem pipariem. Kas vēlas, var izmantot arī nedaudz kajennas piparus un sāli (tikai atceries, ka siers ir jau sāļš). Pēdējo pāri ber smalki rīvētu sieru un sezama sēkliņas.

5

Nosedz mīklas plāksnes ar pārtikas plēves gabalu un ar plaukstām piespiež sieru, to noplacinot un cenšoties maksimāli savienot ar mīklu.

6

Noņem plēvi un ar nazi vai picas griežamo diskveida nazi sagriež plāksnes garenās strēmelēs, apmēram 1,5-2 cm platumā.

7

Pagriež strēmeli ar siera pusi uz leju un savij vītnē, liek uz sagatavotās cepamās plāts. Visērtāk vīšanu būs uzsākt, ja pirmo locījumu veic strēmeles vidū, pēc tam turpinot savīt abus galus. Jo ciešāka būs vītne, jo kraukšķīgāki būs cepumiņi.

8

Kad vītnes saliktas uz pannas, tām pāri pārber nedaudz smalki rīvētu sieru. Parullējot vītni pa cepamo papīru, savāc nobirušās siera skaidiņas.

9

Liek cepamo plāti karstā cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes.

10

Izņem pannu un cepumus apgriež apkārt, liek atpakaļ krāsnī un turpina cept vēl 10 minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni un kraukšķīgi.

11

Cepumus dzesē uz restītēm, lai saglabātos kraukšķīgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!