Foto: Shutterstock
Biskoti cepumiņus latviski varētu saukt par saldajiem sausiņiem, jo vārds "biscotti" nozīmē "divas reizes cepts". Itālijā šos cepumus ierasts gatavot svētku reizēs, pievienojot mīklai dažādus gardumus – riekstus, sukādes, rozīnes un šokolādi. "Biscotti" parasti ēd, pamērcējot kafijā vai tējā. Šos gardumus izcept ir ļoti vienkārši,turklāt tie lieliski glabājas ilgāku laiku.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gkviešu milti1 TKcepamais pulveris100 gsviests150 gbrūnais cukurs2 gab.olas0.5 TKvaniļas esence200 gmandeles1 šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko plāti ar nelielu daudzumu sviesta.

2

Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli.

3

Mandeles uz pannas apgrauzdē, atdala miziņas.

4

Citā bļodiņā sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru, līdz masa ir gaisīga.

5

Pa vienai pievieno olas un katru rūpīgi iekuļ masā.

6

Pievieno vaniļas esenci, mandeles, un vienmērīgi iemaisa.

7

Sviesta masā iesijā sajauktās sausās sastāvdaļas un iemaisa, līdz izveidojas mīkla.

8

Sadala mīklu divās daļās, darba virsmu un rokas pārkaisa ar nelielu miltu daudzumu.

9

Katru mīklas daļu ar rokām sarullē aptuveni 30 centimetrus garā "desiņā", liek uz cepamās plāts un cep krāsnī aptuveni 35 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.

10

Izņem cepumus no krāsns un ar ļoti asu nazi sagriež vēlamā biezuma šķēlēs.

11

Samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 150 grādiem un liek cepumus krāsnī uz vēl 20 minūtēm, lai tie apkalstu.

12

Izņem cepumus no krāsns un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!