Foto: Liepājas reģionālā tūrisma informācijas birojs
Liepājas viesi zina, ka pilsētas restorānos un kafejnīcās var nobaudīt vietējo ēdienu "Liepājas menciņi" – pēc senas Dienvidkurzemes receptes podiņā pagatavotus kartupeļus ar kūpinātu mencu un sīpoliem. Agrāk šī ēdiena gatavošanai tradicionāli tika izmantota saulē kaltēta menca, bet šāda delikatese mūsdienas ir reti kur sameklējama, tādēļ pamēģini šo gardo ēdienu pagatavot, izmantojot kūpinātu mencu.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 vārīti kartupeļi2 vidēji lieli sīpoli200 gauksti kūpināta menca220 mlsaldais krējums pēc garšasmalti melnie pipari pēc garšasdilles

Sagatavošana

1

Sīpolus nomizo un apcep uz pannas kausētā sviestā, līdz tie ir zeltaini. Auksti kūpināto mencu attīra no ādas un asakām, sagriež gabaliņos. Dilles sakapā.

2

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

3

Podiņos kārtām liek kartupeļus, tad mencas gabaliņus un ceptos sīpolus.

4

Pārlej podiņu saturu ar saldo krējumu, pievieno piparus. Sāli neliek klāt, jo menca piešķirs ēdienam nepieciešamo sāļumu.

5

Podiņus liek krāsnī uz aptuveni 10 minūtēm. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar dillēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!