Foto: Shutterstock
Ļoti garšīgs veids, kā izmantot sulīgos cukīni vai kabačus, kombinējot tos ar vienkāršām, katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām. Šis ātri pagatavojamais ēdiens būs īsts glābiņš reizēs, kad pēc nogurdinošas darbdienas nav vēlmes ilgi rosīties virtuvē.
25Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.makaroni, paciņa1 ĒKsviests4 ĒKolīveļļa3 gab.ķiploks, daiviņas1 gab.sīpoli1 gab.cukīni1 saujapētersīļi pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari30 gParmezāna siers

Sagatavošana

1

Vāra makaronus, sekojot instrukcijai uz paciņas.

2

Pa to laiku sīpolu un ķiplokus nomizo, sīki sakapā. Cukīni sagriež šķēlītēs. Pētersīļus sakapā. Sieru sarīvē uz smalkās rīves.

3

Pannā izkausē sviestu, tam pievieno pusi eļļas. Liek cepties sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno pannas saturam cukīni, sāli, piparus un, apgrozot cukīni, cep tos aptuveni 5–6 minūtes.

4

Kad makaroni gatavi, tos nokāš, liek atpakaļ katliņā, pārlej ar atlikušo eļļu un samaisa. Tad pievieno makaroniem pannas saturu, apmaisa un izkarsē aptuveni 2–3 minūtes.

5

Liek šķīvjos, pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem un sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!