Foto: Shutterstock
Garneļu - rīsu un persiku salāti: gardēžu atzīti un iecienīti.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
12 gab.garneles (ja lielās)1 glāzebasmati rīsi1 gab.gurķis1 gab.konservēts persiks1 gab.paprika olīveļļa MĒRCEI:3 ĒKolīveļļa1 ĒKetiķis 9%1 ĒKsojas mērce šķipsnamalti rozā pipari sāls

Sagatavošana

1

Vāra rīsus. Gurķus nomizo un sagriež kubiņos.

2

Persikus sagriež kubiņos.

3

Zaļai paprika izņem sēklotni un sagriež kubiņos.

4

Garneles sagriež gabaliņos (ja izmanto mazās garneles, tad negriež, bet liek veselas), bet 2 atstāj dekorēšanai.

5

Ja garneles nav vārītas, tad uz pāris minūtēm apcep uz pannas olīveļļā un uzkaisa sāli.

6

Mērce: mērces sastāvdaļas salej kopā un sablenderē vai sakuļ ar putu slotiņu, līdz mērce viendabīga.

7

Rīsus samaisa ar gurķiem, persikiem, papriku un garnelēm. Salātus izliek divos salātu traukos. Pa virsu liek garneles un pārlej mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!