Foto: Shutterstock
Gaspačo - brīnišķīgā vasaras zupa, kuru tik viegli un ātri var sakult ar blenderi. Toties, lai pagatavotu ķiplokgrauzdiņu kubiņus, vispirms saspiestu, bet nesmalcinātu ķiploku apcep eļļā, tādējādi to aromatizējot. Pēc tam eļļu izmanto maizes kubiņu grauzdēšanai cepeškrāsnī.
15Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
5 tomāti2 sarkanas paprikas1 gurķis2 ķiploka daiviņas1 sīpols2 glāzestomātu sula2 ĒKsarkanvīna etiķis2 ĒKolīveļļa2 ĒKkapāti pētersīļi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari pēc garšasčili mērce2 ĒKgrauzdiņi

Sagatavošana

1

Cepeškrāsnī vai uz pannas sacep maizes grauzdiņu kubiņus, izmantojot ķiploku eļļu.

2

Uzvāra ūdeni tomātu blanšēšanai. Trīs tomātiem pie pamatnes iegriež krusteniski mizu, liek bļodā un aplej ar verdošu ūdeni. Pēc mirkļa izņem no verdošā ūdens un noskalo aukstā ūdenī, lai var noturēt rokās. Novelk tomātiem mizu, sadala lielos gabalos un liek blenderī. Atlikušos divus tomātus sagriež kubiņos.

3

Iztīra un palielos gabalos sagriež papriku, liek blenderī. Nomizo un lielos gabalos sadala pusi no gurķa. Otru pusi sagriež kubiņos un sajauc ar tomātu kubiņiem. Sīpolu sagriež 4 daļās, saspiež ar plakanisku nazi ķiplokus, rupji sakapā pētersīļus un liek blenderī (dažas lapiņas noglabā rotāšanai). Uzlej sulu un visu sablendē.

4

Beigās zupai pēc garšas pievieno etiķi, sāli, melnos piparus un čili aso mērci. Pasniedzot pa virsu liek karoti grauzdiņu un sagrieztos tomātus ar gurķiem. Rotā ar zaļumiem.

Ļoti karstā laikā tomātu sulu var sasaldēt kubiņos un šādus sulas ledus gabaliņus pasniedzot pievienot zupai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!