Foto: Publicitātes foto
Vasarīga dārzeņu gruboto recepti, ko Jāņu galdam visjautrāk būs gatavot kopā ar bērniem, iesaka bloga "Upene.lv" autore Annija Mihelsone un "Dobeles dzirnavnieks".
80Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
0.66 glāzesgrūbas125 mlsaldais krējums2 saujascietais siers2 TKķiploku pulveris šķipsnasāls saujadiļļu zaļumi saujasniega zirņu pākstis3 ķiploku galviņas5 mazi burkāni0.5 puravs4 mazas bietes1 mazs kabacis saujakaltēti tomāti zirņu dīgsti

Sagatavošana

1

Uz pannas apgrauzdē grūbas, līdz tās kļūst viegli zeltainas.

2

Ieber grūbas katlā un pielej ūdeni (attiecībā 1:2), liek vārīties, ik pa brīdim apskatoties, vai nav nepieciešams pievienot vairāk ūdens.

3

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.

4

Ļaujiet, lai bērns nomazgā visus dārzeņus. Nomizo bietes.

5

Ķiplokus pārgriež šķērsām uz pusēm, lai izceptās daiviņas varētu viegli izņemt.

6

Darbiņš mazajam – bietes, kabacis un puravs jāsagriež ripiņās. Ļauj, lai bērns liek visus dārzeņus uz cepampannas un apslaka ar olīveļļu.

7

Liek dārzeņus krāsnī cepties aptuveni 30-35 minūtes, līdz tie ir gatavi un viegli zeltaini.

8

Kad pagājušas 20 minūtes, katliņā uzvāra ūdeni un apvāra sniega zirnīšus (aptuveni 3 minūtes), tad strauji atdzesē aukstā ūdenī.

9

Kad grūbas gatavas, tās var noskalot tekošā, aukstā ūdenī, lai briešanas process neturpinātos.

10

Uz pannas gatavo gruboto – mazajiem noteikti patiks grūbām pievienot saldo krējumu, ķiploku pulveri, sāli, sieru un dilles. Gatavo gruboto liek pasniegšanai paredzētā traukā.

11

Dārzeņus un zirnīšus izkārto virs grūbām, ļaujot mazajiem palīgiem izdaiļot ēdienu ar zirņu dīgstiem un saulē kaltētiem tomātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!