Foto: Privātā arhīva foto
Kārojas panašķēties ar ko saldu, bet nepavisam negribas piepūlēties, gatavojot kūku vai torti un gaidīt, kad tā izcepsies. Šādās reizēs saldie "kartupeļi" būs īsts kārumnieku glābiņš, jo sulīgos, mutē kūstošos kumosiņus ar bērnības garšu, rīkojoties veikli, varēsi pagatavot nieka 10 minūtēs. Recepti iesaka Grieta Mfondouma.
15Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gcepumi "Selga"180 gsviests0.5 iebiezinātā piena bundža3 TKrums nesaldināts kakao pulveris apviļāšanai

Sagatavošana

1

Cepumus sadrupina vai sablendē.

2

Mīkstu sviestu sakuļ ar iebiezināto pienu un rumu (ja "kartupeļus" ēdīs bērni, rumu neliek klāt. Ja vēlas, rumu var aizstāt ar pāris ēdamkarotēm stipras melnās kafijas), pievieno cepumiem.

3

Visu sajauc kopā un veido nelielas bumbiņas.

4

Ja masa šķiet pārāk sausa, pievieno nedaudz piena vai saldā krējuma.

5

"Kartupeļus" apviļā kakao pulverī, dekorē ar iebiezinātā piena krēma rozēm. To, kā gatavojams iebiezinātā piena krēms, uzzināsi, izlasot šo rakstu.

Lai labo garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!