Foto: DELFI
Pašā vasaras pilnbriedā tapa šī grēcīgi gardā un vieglā šokolādes kūka, kurai kā punkts uz "i" tika uzliktas pašu dārzā lasītās aromātiskās zemenes, bet droši vari izmantot arī avenes, upenes, jāņogas, mellenes vai citas sezonā aktuālās ogas.
120Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gTumšā šokolāde3 gab.Olas5 ĒKMilti150 mlSviests100 gCukurs200 gSkābs krējums260 gKrēmsiers2 ĒKPūdercukurs250 gSkābs krējums gab.Citronu sula pēc garšasZemenes pēc garšasPūdercukurs

Sagatavošana

1

Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. Kad šokolāde nedaudz padzisusi, tai pievieno skābo krējumu un visu sajauc.

2

Atsevišķā traukā saputo olas ar cukuru. Pēc tam saputotajā olu masā ielej šokolādes masu, visu saputo. Pievieno miltus un atkal visu saputo.

3

Šokolādes masu lej cepamformā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 160 līdz 170 grādos vismaz 30 līdz 40 minūtes. Pēc tam izcepto šokolādes biskvītu atdzesē. Nesatraucies, ja biskvīts liksies mīksts un ne tik biezs – tā tam būs jābūt.

4

Atsevišķā traukā gatavo krēmu – pievieno krēmsieru, skābo krējumu, pūdercukuru, kā arī pusi no citrona sulas. Visu samaisa.

5

Uz atdzisušā šokolādes biskvīta liek virsū krēmsiera krēmu. Uz tā virsū liek zemenes, bet pēc tam viegli pārkaisa pūdercukuru. Kūku var dekorēt arī ar svaigajām piparmētru lapiņām vai citām ogām.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!