Ļoti garšīga kūka, kurā galveno lomu spēlē grieķu jogurts. Recepti iesaka veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.
80Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
800 ggrieķu jogurts6 olas200 gbrūnais cukurs200 griekstu maisījums200 gžāvētas plūmes400 gsvaigas vai saldētas ogas

Sagatavošana

1

Blenderī sasmalcina riekstus un žāvētas plūmes.

2

Cepamā formā ieklāj cepamo papīru, pa virsu kārto samalto riekstu un žāvēto plūmju masu, izveidojot tortes pamatni.

3

Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C.

4

Sakuļ olas ar cukuru un jogurtu, lej kūkas formā, cep 45 - 60 minūtes.

5

Atdzesē un pasniedz kopā ar ogām.

Ieteikums!

Jogurtu var aizstāt ar biezpienu vai svaigo krēmsieru. Cukuru var aizstāt ar medu vai bērzu sīrupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!