Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gardas griķu miltu pankūciņas ar sulīgiem ķirštomātiem un kraukšķīgām bekona šķēlēm – tiem, kuri brokastīs vēlas baudīt ko sātīgāku
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
60 gkviešu milti60 ggriķu milti0.5 TKsāls0.5 TKcepamais pulveris1 TKsinepju pulveris1 ola285 mlpaniņas eļļa cepšanai PASNIEGŠANAI:12 ķirštomāti12 šķēlesbekons12 salvijas (vai bazilika) lapas

Sagatavošana

1

Gatavo bekona šķēles. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un tālāk seko šīs receptes norādījumiem.

2

Gatavo pankūku mīklu. Bļodā ber visas mīklas sausās sastāvdaļas un samaisa. Pievieno paniņas un maisot iejauc viendabīgu mīklu.

3

Pannā uzkarsē eļļu, ar ēdamkaroti liek uz pannas nelielas mīklas piciņas un apcep tās zeltainas no abām pusēm. Tad atkal lej uz pannas eļļu un cep nākamo pankūku porciju, līdz visa mīkla ir izlietota.

4

Pannā uzkarsē 2 ĒK eļļas un pāris minūtes apcep uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, cepšanas beigās pievienojot pannas saturam salvijas vai bazilika lapas.

5

Pankūkas liek uz šķīvjiem. Pasniedz ar apceptajiem tomātiem un kraukšķīgām bekona šķēlēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!