Līdz ar silto dienu atnākšanu dārzos, terasēs un pagalmos savu darbu beidzot varēs darīt grils, sulīgi apcepot desiņas, šašliku un citus labumus. Taču pie pamatīgās gaļas vajadzētu ko sulīgu un svaigu, tad nu salikumā ar grilētu gaļu izcili labi garšo tradicionālie itāļu salāti ''Panzanella'', kuru itin vieglo pagatavošanu video atrāda Jolanta no "Grila skolas".

Labā ziņa ir tā, ka šo salātu gatavošanā nav jābūt pedantiskam. Tomātus var droši griezt dažāda izmēra gabalos, tas garšu nemainīs. Sagrieztos tomātus liek bļodā.

15Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

700 gtomāti500 gkonservēti pipari1 gab.sarkanais sīpols300 ganšovi200 gmaize1 saujakaperi vīna etiķis olīveļļa svaigs baziliks pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari

Sagatavošana

1

Mazākos gabalos sagriež marinētos piparus un pievieno tomātiem.

2

Sarkani sīpolu nomizo un sagriež smalkākās strēmelēs. Liek atsevišķā bļodā un pārlej ar etiķi (lai tie būtu nosegti) un atstāj iemarinēties uz 5 minūtēm.

3

Maizi sagriež šķēlēs, apslaka ar olīveļļu un grilē no abām pusēm zeltaini kraukšķīgu. Ja vēlas, var maizes šķēles ierīvēt ar ķiploka daiviņu pēc cepšanas. Sagriež izcepto maizi kubiņos.

4

Iemarinētos sīpolus (bez šķidruma) pievieno bļodas saturam ar tomātiem un pipariem, visu samaisot.

5

Pievieno olīveļļu, piparus un sāli, nepārspīlējot ar to, jo sāļumu dos arī kaperi un anšovi. Visu apmaisa.

6

Noslēgumā salātus papildina ar anšoviem, kaperiem, svaigām bazilika lapām un apgrauzdētajiem maizes gabaliņiem.

Pasniedz kā piedevu šašlikam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!