Pavasarīgi garda ideja piknikam vai dārza ballītei - grilēta forele ar ķiploku sviestu. Recepti iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.
15Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 foreles3 TKsviests2 ķiploka daiviņas1 cukini1 sarkanais sīpols1 paprika6 ķirštomāti1 citrons2 TKpesto 'Selection by Rimi' pēc garšascitronu pipari pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Gatavo ķiploku sviestu: sajauc rīvētu ķiploku ar mīkstu sviestu, pievieno citronpiparus un sāli.

2

Noskalo un nosusina zivis, iesmērē ar ķiploku sviestu gan zivs iekšpusi, gan āru.

3

Liek cepties uz grila, cep vismaz 10 līdz 12 minūtes.

4

Dārzeņus noskalo, nožāvē, sagriež šķēlītēs un liek uz grila, cep, kamēr gatavi.

5

Kad dārzeņi gatavi, liek traukā, apslaka ar svaigu citrona sulu, pievieno pesto un pasniedz ar zivi.

Aikāgaršo padoms! Gatavojot zivi uz grila, atceries, ka tam jābūt uzsilušam, taču bez uguns. Lai zivs āda nepieliptu pie restēm, iesmērē zivs ādu ar eļļu vai sviestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!