Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Izsmalcināta, vasarīga uzkoda, kas greznos tavu galdu un dos garšas baudījumu. Plānas, viegli apceptas filejas šķēles ar zaļajiem salātiem un marinētām mellenēm. Vienkārši pagatavojama, tikai jādod laiks mellenēm iemarinēties un ceptajai gaļai sastingt saldētavā.
225Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gmellenes60 mlcukurs80 mlbaltvīna etiķis80 mlcitronu sula1 lauru lapa3 smaržīgie pipari30 mlolīveļļa500 gliellopa fileja šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari4 sīpolloki1 iepakojums lapu salāti (jaukti)1 citrona rīvēta miziņa

Sagatavošana

1

Liellopa fileju vispirms cep uz pannas, bet pēc tam atdzesē un liek saldētavā uz apmēram 3 stundām. Tādējādi gaļas šķēles ar asu nazi varēs sagriezt ļoti plānas.

2

Marinē mellenes: nelielā katliņā samaisi cukuru ar baltvīna etiķi un citronu sulu, pievieno lauru lapu, smaržīgos piparus. Karsē virs nelielas uguns, kamēr cukurs ir izkusis. Pagriez uguni lielāku un uzvāri marinādi. Karstu pārlej pāri mellenām un ļauj tām atdzist. Šādi marinētas mellenes var glabāt ledusskapī vairākas dienas.

3

Ierīvē fileju ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, apvārta eļļā un liek uz karstas grila pannas, apcepu gaļu no visām pusēm brūnu. Ļauj gaļai atdzist, cieši ietin pārtikas plēvē un liek saldētavā uz vismaz 3 stundām.

4

Lokus sagriež garos, smalkos pavedienos, iemērc aukstā ūdeni, lai tie sagrieztos lokās.

5

Izņem gaļu no saldētavas un ar asu nazi sagriež plānās šķēlēs vai stērbelītēs.

6

Uz salātu šķīvja kārto salātus, tiem pa virsu gulda sagriezto gaļu, grezno ar mellenēm un loku lokām. Viegli apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!