Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ātri pagatavojama vakariņu vai pusdienu recepte, kas ļauj pieradināt savas garšas kārpiņas pie pagaidām vēl visai svešā dārzeņa - saldā kartupeļa.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 vistas fileja1 ĒKolīveļļa pēc garšastimiāns pēc garšassāls, pipari1 neliels saldais kartupelis, sagriezts plānās šķēlītēs (apmēram 90 g)100 gbrokoļi un pākšu pupiņas MĒRCEI:1 neliela ķiploka daiviņa1 TKsvaigs timiāns1 ĒKsvaigi pētersīļi sula un rīvēta miziņa no puscitrona paliels mīksta sviesta pikucis

Sagatavošana

1

Vistas fileju šķērsām pārgriež uz pusēm, iegūstot divas gaļas šķēles. Pārsedz ar pārtikas plēvi un ar gaļas āmuriņu izklapē vienmērīgā biezumā (ne pārāk plāni).

2

Pārziež filejas šķēles ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, kā arī timiānu.

3

Uzkarsē grilpannu un apcep gaļu no abām pusēm (aptuveni 3-4 minūtes), līdz gatava. Gaļu atliek malā un pārsedz ar foliju (lai neatdzistu).

4

Saldo kartupeļu šķēlītes pārsmērē ar atlikušo eļļu un cep grila pannā, līdz gatavas - aptuveni 5 minutes.

5

Kamēr cepas kartupeļi, tvaicē dārzeņus, kā arī gatavo mērci - kapātus zaļumus un saspiestu ķiploka daiviņu samaisa ar sviestu.

6

Saldo kartupeļu šķēlītes liek siltos porciju šķīvjos, pāri kārto tvaicētus brokoļus un pākšu pupiņas. Dārzeņus nosedz ar grilēto vistas krūtiņu, kurai virsū liek zaļumu sviestu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!