Foto: Publicitātes foto
TABASCO® piparu mērce visā pasaulē zināma kā aso mērču līdere. Mērci 1868. gadā ASV radīja baņķieris Edmunds Maklehenijs, kuram bija apnicis pliekanais un garlaicīgais Luizianas ēdiens. Šo mērci šodien pazīst visā pasaulē un to joprojām ražo viņa pēcteči. TABASCO® mērce ir asa mērce, tomēr to līdzīgi kā sāli un piparus var pievienot ēdienam arī tie, kas nav lieli pikanto ēdienu cienītāji. Mērce ēdienam jāpievieno tieši tik daudz, lai tā atraisītu ēdiena garšu. Pievienota nelielos daudzumos (pāris pilieni) tā atver ēdienam pašam raksturīgo garšu. Gatavojot ar TABASCO® mērci der atcerēties, jo vairāk taukvielu ēdiens satur, jo drošāk to var pievienot. Piedāvājam lielisku austeru recepti Ņūorleānas stilā.

Izkausē sviestu. Tam pievieno smalki sakapātu ķiploku. Uz lēnas uguns turpina sildīt sviestu 3-4 minūtes. Tas burbuļos un izdalīs patīkamu ķiploku smaržu, taču svarīgi, lai sviests nepaliktu brūns.

Sagatavo grilu.

Atver austeru vākus.

Vāku, kurā atrodas austere, liek uz grila, pārliecinoties, ka ārējais apvalks ir vērsts uz leju.

Nedaudz apgrilētām austerēm pievieno sviestu un sieru. Turpina grilēt, līdz siers izkusis un sāk veidot kraukšķīgas maliņas.

Virs izkusušā siera uzbirdina smalki sasmalcinātus pētersiļus.

Uz gatavām austerēm pēc garšas uzpilina TABASCO® sarkano mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!