Foto: Santa Maria
Grilēts lasis garšos īpaši labi, ja pasniegsi to ar aromātiskiem ziedkāpostu "rīsiem".
45Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
eļļa cepšanai4 laša steiki garšviela grilētiem ēdieniem400 grīvēts ziedkāposts2 TKkarijs2 sarīvētas ķiploka daiviņas saujasīpolloki2 ĒKcitronu sula pēc garšaskapāti pētersīļi70 gBaby spināti pēc garšassadrupināti melnie pipari pēc garšassāls100 gsakapātas mandeles150 gFetas siers

Sagatavošana

1

Bagātīgi pārkaisa lasi ar garšvielu grilētiem ēdieniem un liek pannā uzkarsētā eļļā ar ādu uz augšu. Cep, līdz viena puse kļūst zeltaini brūna – aptuveni 4 minūtes.

2

Apgriež zivi otrādi un cep, līdz tā kļūst mīksta – vēl aptuveni 3 minūtes.

3

Gatavo ziedkāpostu "rīsus". Uzkarsē pannu un ielej tajā eļļu. Cep sarīvēto ziedkāpostu kopā ar kariju, ķiplokiem un sīpollokiem, līdz "rīsi" kļūst nedaudz mīkstāki - aptuveni 7 minūtes.

4

Pievieno citronu sulu, pētersīļus, spinātus, melnos piparus un sāli, samaisa un cep vēl 2-3 minūtes.

5

Liek uz šķīvja, pārkaisa ar mandelēm un drupinātu Fetas sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!