Grūbu risoto jau sen gribēju izmēģināt, taču nekad līdz tam netiku. Kādurīt beidzot cēlos ar skaidru domu, ka ir īstā diena, kad to gatavot! Izpētīju receptes internetā un nolēmu, ehh... gatavošu pēc "čujs ņuhs un poņa" principa. Galarezultāts sanāca sātīgs un gards. Jaunākais bērns noēda 3 (!!!) porcijas. Kur tas mazajā puncītī sarūmējās, to nevaicājiet!
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 glāzesgrūbas1 lbuljons250 mlsaldais krējums3 sīpoli50 gsviests1.5 ĒKkausētais siers1.5 TKrīvēts cietais siers olīveļļa sāls, cukurs

Sagatavošana

1

Gatavošana sākas ar to, ka uz kādu stundu, pusotru iemērc grūbas, pēc izmērcēšanas tās nokāšot.

2

Kad tas izdarīts, karsē buljonu, smalki sakapā un apcep sviestā sīpolus.

3

Ber dziļā pannā vai katlā nokāstās grūbas, apmaisa un uz vidējas liesmas, ik pa laikam apmaisot, karsē aptuveni piecas minūtes.

4

Pēc piecām minūtēm pievieno 2-3 kausiņus karstā buljona. Citi pirms pievieno karsto buljonu, lej klāt baltvīnu. Man tāda mājās nebija un speciāli pirkt arī negribējās, tā nu iztiku bez. Buljons der gan dārzeņu, gan vistas. Pielejot klāt buljonu, un lēnām ik pa laikam apmaisot karsē, līdz viss šķidrums uzsūcies grūbās.

5

Kad buljons iesūcies grūbās, lej nākamos 2-3 kausiņus un karsē, līdz iesūcies. Šo procesu atkārto, līdz viss buljons izmantots. Grūbas tad ir jau gandrīz gatavas.

6

Lej klāt saldo krējumu un, lēnām maisot, ļauj lielākajai daļai iesūkties putraimos. Tad pievieno abus sierus, samaisa un pagaršo, vai sāls un cukura daudzums ir pieņemams. Ja nepieciešams, tad pievieno sāli vai cukuru, kā nu katram garšu kārpiņas saka priekšā.

7

Kad ideālā garša atrasta, vēl nedaudz pakarsē (vienu, divas minūtes) un izslēdz uguni. Pārklāj trauku ar vāku un ļauj vēl piecas minūtes izsilt.

Gatavs! Grūbām jābūt mīkstām, vidū saglabājot tādu kā kraukšķi. Tās nekādā gadījumā nav izšķīdušas un nav arī cietas.

Sātīgs, krēmīgs un gards. Kaloriju bumba, ko daudz apēst nevar. Un nemaz nevajag! Maniem mājiniekiem garšoja.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!