Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Lai gan tabulē salātus parasti gatavo no bulgura, kvinojas vai kuskusa, šī variācija būs vēl gardāka, jo pagatavota no latviskajām grūbām. Noderēs kā ikdienas maltītei, tā svētku galdam.
100Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 ggrūbas1 dārzeņu buljona kubiņš3 ĒKolīveļļa1 citrona sula300 gsarkanie un dzeltenie ķirštomāti0.5 garais gurķis3 ĒKsakapāti pētersīļi3 ĒKsakapātas piparmētras1 ĒKsakapātas dilles75 gvalrieksti75 gžāvētas dzērvenes

Sagatavošana

1

Grūbas noskalo vairākas reizes, līdz ūdens ir tīrs un vairs nav duļķains. Tad grūbas saber katliņā, pārlej ar ūdeni un pievieno buljona kubiņu. Ļauj ūdenim sākt burbuļot un vāra 20 minūtes (ilgāk, ja tā norādīts uz iepakojuma). Kad grūbas gatavas, tās nokāš un atdzesē.

2

Pēc tam grūbas saber bļodā, pārlej ar citronu sulu un olīveļļu. Kārtīgi apmaisa.

3

Salātiem pievieno sagrieztus tomātus, gurķi, sakapātus zaļumus, riekstus un žāvētās dzērvenes.

4

Visu kārtīgi apmaisa un ļauj salātiem kādu brīdi ievilkties.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!