Foto: Shutterstock
Kārtīga sildoša gulaša zupa jeb 'gujāš' ar maigām olu klimpām.
50Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
800 gliellopa gaļas mīkstums1 kgkartupeļi100 gcūku tauki4 gab.sīpoli250 gpaprika250 gtomāti20 gasie pipari1 naža galsmajorāns paprikas pulveris melnie pipari sāls1 glāzesarkanvīns JA GRIB KLIMPAS: ola milti

Sagatavošana

1

Sīpolus smalki sagriež un apcep gaiši brūnus cūku taukos, pārkaisa ar paprikas pulveri, piegriež gaļu un apcep. Tad pievieno sāli, piparus un lej katlā.

2

Pārlej ūdeni tik daudz, lai lēni sautētu gaļu kamēr tā mīksta. Pievieno sagrieztu papriku un kartupeļus, pēc 10 minūtēm pievieno sagrieztus tomātus, pielej ūdeni un vāra.

3

Pirms vārīšanas beigām pievieno vīnu un liek zupā nelielas klimpiņas, ko gatavo, sajaucot miltus ar olām – kad tās uzpeld, zupa ir gatava. Zupai jāizskatās koši sarkanai.

Zupa jāēd karsta!

Iesūtīja:
Sandrita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!