Foto: Publicitātes attēli

Valmiera gardēžiem nereti saistās ar pilsētas vārdā nosauktajiem salātiem. Tomēr tur iespējams baudīt arī patiesi latvisku desertu, kura pamatā ir rudzu maize. Recepti piedāvā restorāna "Rātes vārti" īpašniece Iveta Boša.

5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 šķēlesrudzu maize50 gsviests50 gpļavu ziedu medus pēc garšassaldējums pēc garšasogas

Sagatavošana

1

Maizi sagriež trijstūrīšos un uz pannas apcep 50 gramos sviesta.

2

Pievieno medu un visu turpina cept, līdz maize kārtīgi apbrūnināta. Izvēlies maigu medu, lai tas nenomāktu rudzu maizes garšu.

3

Kārto maizi šķīvī un pasniedz ar sablendētu svaigu ogu mērci. Virsū uzliek saldējuma bumbas.

4

Desertu var izgreznot ar dārza ziediem un piparmētru lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!