Foto: Shutterstock
Ātri pagatavojamais, īpaši gardais Jāņu siers jeb lauku siers - skaisti dzeltens kā saulīte.
160Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 kgtrekns biezpiens4 lpiens gab.olu dzeltenumi ķimenes sāls

Sagatavošana

1

Sajauc biezpienu ar ķimenēm un olu dzeltenumiem, liek pienā un karsē.

2

Kad pienam izdalās sūkalas, nokāš to sieru marlītē un noliek zem sloga.

3

Gatavu sieru pārkaisa ar sāli, lai ievelkas, jo sāli uzreiz klāt likt nedrīkst.

Sieru var ēst jau pēc dažām stundām.

Iesūtīja: Marite

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!