Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīga un sildoša maltīte, kas garšos pēc Taizemes. Apceptajām garnelēm un rīsiem asumu piešķirs sakapātais čili un ķiploks, bet Āzijas garšu – taizemiešu zivs mērce.
30Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
125 gjasmīnu rīsi250 mlūdens šķipsnasāls200 gzaļo zirņu pākstis (svaigas vai saldētas)2 ĒKsezama eļļa150 glielas garneles1 ķiploka daiviņa (saspiesta)1 sarkanais čili (iztīrīts un sakapāts)2 ĒKtaizemiešu zivs mērce2 ĒKsojas mērce2 olas (sakultas)100 gķirštomāti2 ĒKkoriandrs2 sīpolloki (sakapāti)

Sagatavošana

1

Rīsus saber katliņā un aplej ar ūdeni. Pievieno arī sāli garšai. Vāra 10-15 minūtes, līdz rīsi mīksti un šķidrums uzsūcies tajos.

2

Kamēr rīsi vārās, noblanšē zirņu pākstis – 2 minūtes verdošā ūdenī vai mikroviļņu krāsnī, ieliekot bļodiņā ar divām ēdamkarotēm ūdens.

3

Lielā vokpannā uzkarsē sezama eļļu, saber tajā garneles, ķiploku un čili un visu apcep 2 minūtes, līdz garneles kļuvušas viegli rozā.

4

Pannai pievieno arī zivju mērci, sojas mērci un olas. Visu maisot apcep tik ilgi, līdz olas kļūst stingras. Iemaisa tajās novārītos rīsus, sagrieztus ķirštomātus, koriandru, sīpollokus un zirņu pākstis.

Maltīti pasniedz bļodiņās, kamēr tā vēl karsta. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!