Foto: Shutterstock
Brīnišķīgi jauno kartupeļu salāti, kurus var pasniegt vienus pašus kā vieglu uzkodu dienas vidū vai kā piedevu pie gaļas ēdieniem. Kartupeļu salātus pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, viegli siltus, bet tos var arī atdzesēt un pasniegt aukstus.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 lieli kartupeļi1 ĒKkapāti pētersīļi4 anšovi1 Šalotes sīpols1 citrona rīvēta miziņa citronu sula no vienas puses100 mlolīveļļa1 ĒKkaperi3 TKmajonēze pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Sālsūdenī novāra kartupeļus ar visu mizu, līdz tie gatavi, apmēram 15 - 20 minūtes.

2

Tikmēr bļodā sagatavo kartupeļu mērci. Sakapā pētersīļu lapiņas, sagriež smalkāk anšovus, sagriež plānos gredzenos sīpolu, norīvē citronam miziņu un no puses izspiež sulu. Visu sajauc kopā ar kvalitatīvu olīveļļu un kaperiem.

3

Kad kartupeļi gatavi, tos nokāš un ļauj dzesēties apmēram 15 minūtes. Pēc tam noloba mizu, sagriež biezās šķēlēs. Ja vārīti nelieli kartupelīši, tos var atstāt veselus. Kartupeļus sadala trīs apmēram vienādās daļās.

4

Platā šķīvī vai bļodā kārto salātus. Noklāj vienu kārtu ar kartupeļiem, to apsmērē ar vienu tējkaroti majonēzes un aplaista ar vienu trešdaļu mērces, liek otru kārtu ar kartupeļiem, apsmērē ar majonēzi un aplaista ar mērci, noslēdz ar pēdējo kartupeļu kārtu, apsmērē ar majonēzi un aplaista ar atlikušo mērci. Pa virsu uzkaisa svaigi maltus melnos piparus. Grezno ar pētersīļu zaļumiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!