Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sāļš un gards kārtainās mīklas sacepums, uz kura izkārtota sezonas aktualitāte – jaunie kartupelīši. Īpašu garšu vienkāršajai maltītei piešķirs aromātiskais rozmarīns.
50Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gjaunie kartupeļi375 gkārtainā mīkla piens3 gab.tomāti100 gkazas siers1 ĒKrozmarīns sāls pipari2 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādu atzīmei.

2

Kartupeļus izvāra (aptuveni 12-15 min), kad gatavi – nokāš un atvēsina zem auksta ūdens strūklas.

3

Ņem kārtaino mīklu (kuru var pagatavot pēc šīs receptes), izrullē un nogriež stūrīšus, lai veidotos skaists taisnstūris.

4

Kārtaino mīklu liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un noloka mīklas maliņas aptuveni 2cm biezumā. Ar dakšiņu sadursta viscaur mīklas virsmu, un apsmērē mīklas virsmu ar pavisam nedaudz piena.

5

Kartupeļus un tomātus sagriež šķēlītēs, un izkārto uz kārtainās mīklas virsmas. Pa virsu uzkaisa kazas siera gabaliņus un rozmarīna lapiņas.

6

Pirms cepšanas uzkaisa sāli un piparus, kā arī apslaksta tarti ar olīveļļu.

7

Liek cepeškrāsnī un cep 20 līdz 25 minūtes, līdz brīdim kad mīkla ir zeltaina un kraukšķīga.

8

Tarti ņem laukā no krāsns, sagriež gabaliņos un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!