Foto: Shutterstock
Svētku pusdienu maltītei pikantā jēra gaļa jogurta un graudu sinepju mērcē.
120Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
2 kgjēra gaļa1 gab.sakapāts sīpols1 gab.ripiņās sagriezts sīpols1 TKsvaigi rīvēts ingvers3 gab.ķiploku daiviņas1 ĒKkoriandra sēklas2 TKmaltas ķimenes1 TKkardamona sēklas0.5 TKsāls naža galskajenas pipari2 ĒKeļļa500 mljogurts bez piedevām2 ĒKgraudu sinepes

Sagatavošana

1

Jēra gaļai atdala taukus un cīpslas, sagriež gabaliņos, ieber lielā bļodā.

2

Sakapāto sīpolu, ingveru, ķiploku, koriandra sēkliņas, ķimenes, kardamonu, sāli, kajēnas piparus ieber virtuves kombainā un sasmalcina biezā pastā.

3

Garšvielu pastu samaisa ar gaļu, uzliek vāku un uz 1 stundu ievieto ledusskapī.

4

Katlā sakarsē eļļu, maisot apcep sīpolu ripiņas, pievieno gaļas maisījumam, cep 8-10 min., līdz gaļa brūngana un šķidrums iztvaikojis. Samazina uguni, iemaisa jogurtu, sinepes, uzliek vāku un uz nelielas liesmas sautē 1.5-2 stundas. Ja šķiet, ka šķidruma pārāk maz, pielej nedaudz ūdens.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!