Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ja nu virtuvē vai kādā tumšākā stūrītī vēl atrodams kāds gardais sviesta ķirbis, liec to lietā! Pagatavo gardas pusdienas vai vakariņas saviem mīļajiem, liekot galdā gardas jēra karbonādītes ar kauliņu, kuras paspilgtinās krāsnī cepts ķirbis ar sīpoliem un valriekstiem.
80Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 sīpoli sviesta ķirbis sāls melnie pipari3 ĒKolīveļļa400 gjēra gaļa (muguras gabals)90 gvalrieksti svaiga salvija2 ĒKbalzamiko etiķis

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādu atzīmei.

2

Nomizotus sīpolus un no sēklām attīrītu sviesta ķirbi bez mizas sagriež nelielās daiviņās. Sastāvdaļas izklāj uz cepamās pannas, apber ar sāli un pipariem, kā arī apslaka ar olīveļļu.
Sagatavoto liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.

3

Jēra gaļu apbrūnina karstā pannā aptuveni divas minūtes no katras gabaliņa puses.
Apbrūnināto jēru liek pa virsu no cepeškrāsns izņemtajiem dārzeņiem. Visu apkaisa ar valriekstiem un salviju. Cepamo pannu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl aptuveni 15 līdz 20 minūtes.

4

Pēc tam jēru ņem ārā no cepeškrāsns, ietin folijā un atstāj, lai gaļa atpūšas aptuveni desmit minūtes. Dārzeņus vienkārši apmaisa un liek cepeškrāsnī, lai tie gatavojas vēl aptuveni desmit minūtes.

5

Gatavo jēru ņem un sagriež karbonādes gabaliņos tā, lai pa vidu katram gabaliņam būtu kauliņš. Gabaliņus liek atpakaļ pie pārējām sastāvdaļām, un visu kārtīgi apmaisa.

6

Servē uz šķīvjiem, jēru apslakot ar balzamiko etiķi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!