Foto: Shutterstock
Šī ēdiena pagatavošanai vajadzēs laiku, bet tas ir tā vērts, lai iegūtu smaržīgu un garšīgu jēra gaļas sautējumu. Jēru sagriez nelielos gabaliņos, tā tie izsutināsies tomēr ātrāk, nekā sutinot lielu gaļas gabalu.
120Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gjēra gaļa1 ĒKeļļa1 sīpols4 burkāni2 nelieli puravi4 ķiploka daiviņas400 mldārzeņu buljons vai ūdens1 TKkaltēts rozmarīns vai 2 zariņi svaiga rozmarīna400 gkonservētas baltās pupiņas4 ĒKkapāti pētersīļu zaļumi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Sagriež gaļu nelielos kumosos. Sīpolu notīra, pārgriež uz pusēm un sagriež biezās šķēlēs. Burkānus notīra un sagriež palielos gabalos, apmēram 3 cm garumā. Tādos pašos gabalos sagriež nomazgātu puravu.

2

Piemērotā katlā, kurā sautēsies jēra gaļa, ielej eļļu un sakarsē. Tajā apcep gaļu, līdz tā apbrūnējusi. Izņem gaļu, samazina karstumu un karstajā eļļā apcep sīpolus, burkānus un puravus. Cep apmēram 5 minūtes, līdz dārzeņi kļūst nedaudz mīksti. Ķiplokus negriež, bet tikai ar naža asmeni saspiež plakanus, pievieno pārējiem dārzeņiem un vēl minūti pakarsē.

3

Katlā liek atpakaļ gaļu un uzlej buljonu. Strauji uzvāra. Noputo, ja nepieciešams. Nogriež minimālu karstumu, pievieno rozmarīnu, pagaršo sāli. Nosedz katlu cieši ar vāku un ļauj stundu gaļai sutināties.

4

Pēc stundas pārbauda gaļas mīkstumu un, ja nepieciešams, turpina sutināt līdz tā gatava, apmēram pusstundu.

5

Tikmēr nokāš konservētās pupas un, kad gaļa mīksta, pievieno tās. Vēlreiz uzkarsē, ļaujot pupām caurkarst. Pasniedz, apkaisot ar svaigiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!