Foto: Shutterstock
Lai mazinātu jēra gaļas samērā specifisko aromātu, gaļu liec bļodā, pārlej ar kefīru un atstāj uz četrām stundām. Cits variants - pirms gatavošanas iezied gaļu ar sinepēm.
90Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgjēra krūtiņa ar ribiņām3 ķiploka daiviņas4 ĒKolīveļļa2 rozmarīna zariņi sāls100 mlsarkanvīns100 mldārzeņu buljons malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Gatavo marinādi - sajauc 2 ēdamkarotes olīveļļas ar saspiestu ķiploku, smalcinātu rozmarīnu un pipariem.

2

Jēra krūtiņas gabalu noskalo un nosusina. Gaļu sasāla, pārziež ar marinādi. Gaļas gabalu savērpj aplī tā, lai ribiņas veidotu "kroni". Sastiprina ar kulinārijas auklu.

3

Dziļā cepamtraukā lej divas ēdamkarotes olīveļļas un buljonu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un liek iekšā pannu.

4

Kad buljons sāk vārīties, pannā ielej vīnu un liek jēra krūtiņu. Cep 50 minūtes, ik pa laikam pārlejot cepeti ar mērci, kas veidojas pannā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!