Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sulīgas jēra ribiņas gardām vakariņām. Ēdiena "odziņa" šoreiz ir nevis pats jērs, bet gan piparmētras, kas pievienotas ne vien cepeša glazūrai, bet arī saldi pikantajai medus un balzamiko etiķa mērcei.
70Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
jēra ribu izcirtums1 ĒKolīveļļa2 ĒKpiparmētras (sakapātas)1 ĒKbalzamiko etiķis burkāni un citi sautēti dārzeņi pasniegšanai MĒRCEI:4 ĒKbalzamiko etiķis1 ĒKmedus2 ĒKpiparmētras (sakapātas)

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2

Ar asu nazi veic slīpus iegriezumus jēra ribiņu izcirtumā, pusē, kur ir āda.

3

Uzkarsē pannu. Jēra ribiņas uzliek uz karstās pannas ar ādas pusi uz leju un apcep pāris minūtes, līdz no gaļas iztek tauki. Gaļas gabaliņu piespiež pie pannas, lai tas viegli apbrūnētu, pēc tam griež otrādi un apcep vēl 1–2 minūtes, lai abas gaļas gabala puses būtu vienlīdz apbrūninātas. Gaļu ņem nost no pannas.

4

Bļodiņā sajauc olīveļļu, piparmētru lapiņas un balzamiko etiķi. Marinādi uzsmērē jēram tajā pusē, kur ir taukumi. Pēc tam gaļas gabalu liek uz cepamās pannas ar apsmērēto pusi uz augšu.

5

Ieliek cepeškrāsnī un cep 20–25 minūtes, līdz gaļa ir zeltaini brūna. Ja jēru gribas ļoti labi pagatavotu, cep vēl 10–15 minūtes.

6

Kamēr jērs cepas, gatavo mērci. Sajauc balzamiko etiķi ar medu un piparmētru lapiņām.

7

Kad jērs gatavs, to izņem no cepeškrāsns un ļauj atpūsties 10 minūtes.

8

Pēc tam sagriež šauros gabaliņos, griezumus veicot starp ribām. Gaļu pasniedz ar piparmētru mērci un dārzeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!