Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
"Jollof" ir Rietumāfrikas rīsu ēdiens, kuru pagatavo līdzīgi kā plovu. Rīsus gatavo buljonā kopā ar burkāniem, konservētiem tomātiem, kāpostiem, zaļajām pupiņām. Klāt pievieno arī vistas gaļu, zivi, liellopa vai kādu citu gaļu.
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
60 mleļļa1 vista (sagiezta nelielos gaļas gabaliņosI1.25 lvistas buljons2 lieli sīpoli1 paprika3 ķiploka daiviņas600 grīsi60 mltomātu pasta400 gkonservēti tomāti (gabaliņos)2 burkāni1 glāzepākšu pupiņas1 glāzekāposti sāls pipari PASNIEGŠANAI:4 cieti novārītas olas lapu salāti

Sagatavošana

1

Lielā katlā uzkarsē eļļu un apcep gabaliņos sagriezto vistas gaļu. Vistas gaļu pēc tam pārliek citā katlā, pārlej ar buljonu un lēni vāra 20 minūtes.

2

Katlā, kurā cepa vistu, apcep sakapātus sīpolus un sasmalcinātu papriku aptuveni piecas minūtes. Pievieno smalki sakapātus ķiplokus, cep vēl divas minūtes. Pēc tam iemaisa rīsus, tomātu pastu, konservētos tomātus un visu sutina pannā 2-3 minūtes.

3

Vārīto vistu ar visu šķidrumu pārlej katlā, kurā ir rīsi un tomāti. Pievieno gabaliņos sagrieztus burkānus, pākšu pupiņas un sagrieztus kāpostus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Ļauj šķidrumam sākt burbuļot un vāra uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes, ar virsū uzliktu vāku.

4

Kad rīsi ar dārzeņiem gatavi, atpūtina 10 minūtes, ļaujot rīsiem piebriest. Pasniedz ar cieti novārītām olām un salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!