Foto: Privātais arhīvs
Kad kabači aug griezdamies, jādomā, kā tos likt lietā, papildinot pieliekamā krājumus. Pārbaudītu kabaču salātu recepti iesaka Silvija Ozoliņa.
50Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

5 kgkabači1 kgburkāni1 glāzeķiploku daiviņas0.5 leļļa1 glāzeetiķis4 ĒKcukurs2 ĒKsāls pētersīļu bunte

Sagatavošana

1

Kabačus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē, ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.

2

Katlā uzkarsē eļļu, ber iekšā kabačus un burkānus, sāli, cukuru, etiķi, apmaisa un sautē 20 minūtes. Parasti, gatavojot dārzeņu konservus ziemai, etiķis tiek pievienots vien mirkli pirms gatavošanas beigām, bet etiķa pievienošana jau gatavošanas sākumā nodrošinās, ka kabaču kubiņi neizšķīdīs, paliekot stingri, kraukšķīgi un saglabājot struktūru.

3

Tad pievieno ķiplokus, pētersīļu zaļumus un karsē vēl 20 minūtes.

4

Karstu pilda sterilizētās burkās, uzskrūvē vāciņus, burkas atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!