Kabači kraukšķīgā siera un rīvmaizes 'kažociņā'

Kabači kraukšķīgā siera un rīvmaizes 'kažociņā'
Foto: DELFI
Sastāvdaļas:
2
olas
pēc garšas
sāls
pēc garšas
pipari
4 porcijas
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Laiks, kad no laukiem bez kāda kabača nevar aizbraukt pat šo dārza velšu sevišķi nemīļotāji, ir pienācis. Taču kā brango ražu apēst un pagatavot ko tādu, kas nav jau apnicis? Lūk, jauna variācija ierastajām garšām – kabaču gabaliņi kraukšķīgā siera un rīvmaizes "kažociņā".

Atbrīvo kabaci no sēklām un sagriez to strēmelītēs. Sakul olas un pievieno tām sāli un piparus. Smalki sarīvē sieru un pievieno rīvmaizi.

Kabači kraukšķīgā siera un rīvmaizes 'kažociņā'
Foto: DELFI

Pēc tam viss klasiskajā variantā: gabaliņus apviļā miltos, tad olā, bet visbeidzot – siera un rīvmaizes masā.

Kabači kraukšķīgā siera un rīvmaizes 'kažociņā'
Foto: DELFI

Liec uz pannas, kurā eļļa nav žēlota. Kad kabači sacepti, uztaisi gardu mērci, piemēram tzatziki (recepti meklē te) vai diļļu mērci (recepte – šeit) un cel galdā.

Kabači kraukšķīgā siera un rīvmaizes 'kažociņā'
Foto: DELFI

Līdzīgus gardumus var pagatavot arī cepeškrāsnī, kur ievērojami mazāk būs jāizmanto eļļa, tomēr pēc iepriekšējiem mēģinājumiem mūsmājās par labu tika atzīta kabaču cepšana pannā, jo tā uzkodas ir daudz kraukšķīgākas.

Kabači kraukšķīgā siera un rīvmaizes 'kažociņā'
Foto: DELFI

Jāpiebilst, ka našķus gardu muti ēda arī kabaču neēdāji, kas pierāda – recepti ir vērts izmēģināt. Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Tasty iesaka