Foto: Shutterstock
Mazāk ierasta kabaču "ikru" variācija – ar majonēzes piedevu.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 kgkabači0.5 kgsīpoli250 gburkāni150 mleļļa250 mlmajonēze1 ķiploka galva250 gtomātu pasta glāzecukurs2 ĒKsāls1 TKmalti melnie pipari1 lauru lapa

Sagatavošana

1

Kabačus nomizo, sagriež kubiņos. Burkānus notīra, sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus nomizo, sasmalcina. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.

2

Kabačus, burkānus un sīpolus liek katlā, pievieno tomātu pastu, eļļu, majonēzi un samaisa. Katlam uzliek vāku, uz vidējas liesmas, ik pa laikam apmaisot, vāra aptuveni 40 minūtes.

3

Tad pievieno sāli, cukuru, piparus, lauru lapu un vāra vēl 30 minūtes. Lauru lapu izņem, pievieno ķiplokus un masu sablendē.

4

Karstu masu pilda sterilizētās burciņās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem un atdzesē.

5

Uzglabā vēsumā.

Foto: Shutterstock

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!