Foto: Shutterstock
Gardais kakao ir ideāli piemērots Latvijas ziemai: tas sasilda un rada romantisku omulību. Vēl pirms dažiem gadsimtiem tā stiprākā versija - karstā šokolāde - bija izmeklēts dzēriens, ko baudīja medicīniskos nolūkos, lai mazinātu sliktu garastāvokli un dusmas. Kakao satur pietiekami daudz antioksidantu, tādēļ dzēriens ir ne vien garšīgs, bet arī piemērots veselības uzturēšanai.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kakao cukurs kanēlis krustnagliņas virces melnie pipari anīss koriandrs biešu sula saldais krējums zefīri

Sagatavošana

1

Lielākai labsajūtai tradicionālo kakao, ko gatavo no pulvera un piena, var papildināt ar piparkūku putukrējumu.

2

Vispirms pagatavo sīrupu: ņem vienādās attiecībās ūdeni un cukuru, pievieno kanēli, krustnagliņas, virces, melnos piparus, kardamonu, anīsu, koriandru vai izmanto gatavu piparkūku garšvielu maisījumu.

3

Sīrupu nedaudz pavāra, pēc tam nokāš caur smalku sietu. 500 ml 30% saldkrējuma pievieno apmēram 100 ml sagatavotā sīrupa, iekrāso ar 50 ml svaigi spiestu biešu sulu, lai putukrējums būtu rozā krāsā.

Putukrējumu var sakult ar mikseri vai speciālu putukrējuma sifonu. To kārto krūzē virs pagatavotā kakao un dekorē ar apsvilinātu zefīru.

Recepti piedāvā Andrejostas restorāna "Aqua Luna" bārmenis Ingars Romanovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!