Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai, veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis aicina mammu svētkos pārsteigt ar pašu gatavotu, gardu kūku, piemēram, kakao biskvīta torti ar putukrējumu un ogām. Tā ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.
120Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
BISKVĪTAM:8 ĒKkviešu milti6 olas200 mlpiens180 gbrūnais cukurs1 TKsoda5 ĒKkakao BISKVĪTA MITRINĀŠANAI:500 mlmedus1 glāzeūdens1 laims PILDĪJUMAM:500 mlsaldais krējums100 gcukurs300 gsvaigas vai saldētas ogas

Sagatavošana

1

Olas, cukuru un kakao sakuļ biezā masā, pievieno siltu pienu, miltus un sodu, visu kārtīgi samaisa.

2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C, iegūto masu lej ietaukotā kūkas formā un cep apmēram 1 stundu.

3

Atdzesē biskvītu un izņem no formas, nogriež biskvītam nedaudz no virspuses un sadrupina vai samaļ to drumstalās, bet atlikušo biskvīta daļu pārgriež uz pusēm.

4

Sajauc medu ar laima sulu un pievieno siltu ūdeni. Abas biskvīta puses kārtīgi aplej ar medusūdeni.

5

Sagatavo krēmu – sakuļ saldo krējumu ar cukuru.

6

Liek kopā tortes kārtas – starp biskvīta plāksnēm iesmērē apmēram trešdaļu krēma un pievieno arī ogas.

7

Atlikušo krēmu liek tortei pa virsu, iesmērē arī tortes sānus, apber ar drumstalām.

8

Pirms pasniegšanas ļauj tortei pastāvēt un "savilkties".

Aikāgaršo padoms! Cepot iedur biskvītā ar kociņu un pārbaudi tā gatavību – ja pie kociņa ir pielipusi mīkla, biskvīts vēl ir jācep.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!