Es dievinu suši! Šajā svaigajā, veselīgajā un neticami garšīgajā ēdienā slēpjas kāda maģija. Un vēl maģiskāka ir mana nespēja pagatavot šos suši mājās. Tādēļ nolēmu suši ēšanu atstāt restorānu apmeklējumiem, bet mājās - eksperimentēt, pagatavojot šos pašus iecienītos suši salātu formā. Starp citu, mans vīrs, dzirdot šādu ideju, atviegloti uzelpoja, šķiet, viņam bija bail no tā, ka kārtējo reizi cenšoties satīt glītus rullīšus, es pati kādā mirklī vienkārši eksplodēšu.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 tasesvārīti baltie vai brūnie rīsi istabas temperatūrā2 ĒKrīsu etiķis1 tasesniega krabja nūjiņas1 gurķis1 avokado1 ĒKsezama sēkliņas lociņi2 TKsojas mērce vasabi

Sagatavošana

1

Ņemot vērā to, ka suši ļoti glīti izskatās, arī es, kārtojot salātus šķīvī, centos radīt estētiski pievilcīgu ainu. Vispirms es izkārtoju uz šķīvja rīsus, kas sajaukti ar rīsu etiķu, bet pāri kārtoju gurķu skaidiņas, avokado šķēlītes un sagrieztas sniega krabja nūjiņas. Kā punkts uz "i" - apgrauzdētas sezama sēkliņas un sīpollociņi.

2

Tā kā neatņemama suši sastāvdaļa ir vasabi pasta, es to iejaucu sojas mērcē un pārslacīju pāri salātiem.

3

Rezumējums? Ja jūs (gluži tāpat kā es) vēlaties mājās baudīt "California Maki", izmēģiniet īru meitenes (manis) versiju. Un, lai piedod tie suši pūristi, ka esmu pārkāpusi šī japāņu ēdiena gatavošanas principus. Garšo izcili!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!