Foto: Vida Press
Garda un aromātiska maize brīvdienām vai īpašai brokastu reizei. Recepte lieti noderēs arī tiem, kuru dzīvi ierobežo celiakija - slimība, kas izpaužas kā glutēna nepanesamība.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

350 gmilti bez glutēna150 grozīnes2 TKsausais raugs1 ĒKmalts kanēlis1 TKcukurs1 TKsāls1 TKČia sēklas250 mlpiens1 liela ola4 ĒKsaulespuķu eļļa1 TKetiķis

Sagatavošana

1

Miltus iesijā lielā bļodā, pievieno rozīnes, raugu, kanēli, cukuru, sāli, čia sēklas. Visu samaisa.

2

Atsevišķā traukā sakuļ pienu, olu, eļļu un etiķi. Visu pievieno sauso sastāvdaļu maisījumam un sajauc, veidojot mīkstu, drupanu mīklu.

3

Sagatavoto mīklu liek ietaukotā cepamtraukā, ne pārāk cieši pārklāj ar pārtikas plēvi, kas viegli pārziesta ar eļļu, un atstāj siltā vietā uzrūgt.

4

Kad mīkla pacēlusies virs trauka malām, to liek līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī vidējā nodalījumā un cep 30-40 minūtes. Ja maize sāk pārāk strauji apcepties, to pārsedz ar foliju.

5

Gatavo maizīti izceļ no krāsns un liek uz statīva atdzesēties. Pasniedz sagrieztu šķēlēs. Ja vēlas, var pārziest ar sviestu.

Maizi var sasaldēt (sagrieztu šķēlēs) un glabāt aptuveni vienu mēnesi. Pirms pasniegšanas sasaldēto maizi atlaidina un, ja vēlas, var ielikt karstā cepeškrāsnī, lai atsvaidzinātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!