Foto: Shutterstock
Kāpostu tīteņi ar cūkgaļu un griķiem – sātīgām un gardām pusdienām vai vakariņām.
180Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 paciņa griķi800 gcūkgaļas maltā gaļa4 ĒKskābs krējums0.5 TKmalts kardamons1 ĒKgaršvielas maltai gaļai2 ĒKgaršvielu maisījums kartupeļiem1 kāposts eļļa

Sagatavošana

1

Novāra griķus, nokāš un atdzesē.

2

Samīca malto gaļu ar griķiem, krējumu, kardamonu un maltās gaļas garšvielu, liek ledusskapī.

3

Kāpostam iegriež apkārt kacenam un liek katlā, aplej ar ūdeni un vāra līdz lapas kļūst nedaudz mīkstas.

4

Izņem kāpostu no katla un nedaudz atdzesē. Uzmanīgi pa vienai atdala lapas. Iespējams, ka tālāk ir cietas lapas un kāpostu vajag vēl pavārīt. Kāpostu lapai izgriež cieto kātu.

5

Lapā liek ēdamkaroti gaļas maisījuma un saloka tīteni.

6

Tīteņus apcep eļļā no abām pusēm gaiši brūnus.

7

Kārto lielā katlā pārkaisot ar kartupeļu garšvielu. Pārlej ar verdošu ūdeni un sautē uz lēnas uguns 40 minūtes.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Maija Strode

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!