Foto: Shutterstock
Kāpostu un kartupeļu sacepums ar malto gaļu un kausēto sieru, kas nekad nepiedeg un vienmēr izdodas uz goda.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 kāposts1 burkāns1 sīpols5 kartupeļi400 gmaltā gaļa pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari8 kausētā siera plāksnes4 ķiploka daiviņas200 mlbuljons pēc garšaszaļumi

Sagatavošana

1

Uz rupjās rīves vai virtuves kombainā sarīvē kāpostu, kartupeļus un burkānus. Sasmalcina sīpolu. Visus dārzeņus liek bļodā, pievieno sāli, piparus un samaisa.

2

Pusi dārzeņu masas liek dziļajā veidnē, virsū saplucina maltās gaļas* kārtu, kam iepriekš piespiesti ķiploki, pievienota sāls un pipari. Tad liek virsū atlikušos dārzeņus,

3

Visu pārkaisa ar zaļumiem, pārlej ar kausiņu buljona Uzliek vāku un liek līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, lai sautējas aptuveni 45 minūtes.

4

Tad pārliek ar kausētā siera plāksnēm vai rīvētu sieru un turpina cept, līdz siers izkusis.

* var arī pirms tam gaļu apcept, bet es to uzskatu, par lieku ēdiena treknināšanu un vēl, ja jūt, ka buljons par daudz pielējies, noņem vāku, lai šķidrums iztvaiko.

Iesūtīja: vinčiks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!