Foto: Shutterstock
Burvīgi mīkstas un sulīgas cūkgaļas karbonādes, kuras vēl īpašākas padarīs rudenīgā ābolu mērce, kuru gatavo no medus, ābolu sulas un ābolu etiķa.
20Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gcūkgaļas karbonāde šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari2 ĒKmilti eļļa (cepšanai)1 ķiploka daiviņa MĒRCEI:200 mlābolu sula1 ĒKābolu etiķis1 ĒKmedus1 TKDižonas sinepes1 TKmelnie pipari (graudiņi) pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Sagriež cūkgaļu četrās šķēlēs, apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, apviļā miltos un noliek gaļas šķēles malā, lai milti uzsūc gaļas mitrumu.

2

Tikmēr uz vidējas uguns sakarsē pannā eļļu, kurā ieliek notīrītu ķiploka daiviņu (to izņem, kad pilnībā apcepusies).

3

Karstā pannā liek gaļas šķēles un, nepārblīvējot pannu, cep tās gatavas. Cep no vienas puses 2-3 minūtes, tad apgriež un turpina cep 1-2 minūtes, līdz gaļas šķēles zeltainas.

4

Izcepto gaļu liek uz šķīvja, apsedz ar foliju un ļauj brīdi atpūsties.

5

Tikmēr pagatavo ābolu mērci. Pannā, kurā tikko cepās gaļa, ielej ābolu sulu, etiķi, pievieno medu, sinepes un piparu graudiņus. Mērci uzvāra, noskrāpējot no pannas pamatnes gaļas piecepumus. Mērci vāra apmēram 5 minūtes, līdz tā viegli sabiezē. Pēc garšas pievieno sāli.

6

Gaļu liek atpakaļ mērcē un uzvāra. Pasniedz ar kartupeļiem un citiem rudens dārzeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!