Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Toršu daudzveidība nudien nebeidz pārsteigt – šī kārdinošā kūka no ārpuses izskatās kā vienkārša kakao krēma kūka. Bet vidū paslēpusies salda apelsīnu biskvīta rulete. Lai gan kūkas pagatavošana nav visai vienkāršs process, rezultāts noteikti būs nelielo pūļu vērts!

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Gatavo mīklu

Sviestu liek lielā bļodā, pievieno pūdercukuru un sakuļ, līdz iegūta gaisīga masa. Pievieno miltus, cepamo pulveri, olas un pienu un visu kārtīgi samaisa.

Kad mīkla gatava, to sadala uz pusēm, lai būtu divas porcijas. Vienai porcijai pievieno kakao un samaisa. Mīklu ar kakao pārlej apaļajā kūkas formā, formu ieliek cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes. Kad kakao biskvīts gatavs, to izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

Otrai mīklas porcijai pievieno apelsīnu miziņu un sulu. Mīklu kārtīgi samaisa un pārlej taisnstūra cepamajā formā. Ieliek cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes, līdz biskvīts zeltaini brūns. Pēc tam biskvītu pārliek uz cepamā papīra sloksnes un ļauj atdzist.

Gatavo sviesta krēmu

Bļodā ieliek sviestu, pūdercukuru un vaniļas ekstraktu. Kakao nelielā tasītē sajauc ar verdošo ūdeni un pielej sviesta masai. Krēmu kuļ, līdz iegūta gaisīga masa.

Liek kopā torti

Apelsīnu biskvītu sagriež 4 vienādās daļās. Biskvīta virspusi apsmērē ar sviesta krēmu. Tad uzmanīgi, sākot no vienas strēmeles gala, tin biskvītu ruletē. Kad viena strēmele notīta, to liek nākamās biskvīta strēmeles galā un turpina tīt. Procesu atkārto, līdz no visām 4 strēmelēm sanākusi viena liela biskvīta rulete.

Pēc tam pārgriež kakao biskvītu horizontālo uz pusēm. Uzsmērē nedaudz sviesta krēma uz apakšējās kakao biskvīta daļas. Tad tai virsū uzsēdina apelsīnu biskvīta lielo ruleti. Ar nazi nogriež kakao biskvīta liekās malas. Virs ruletes uzsmērē nedaudz sviesta krēma un liek virsū otru kakao biskvīta pusi. Tāpat kā apakšējai daļai, arī virsējai kakao biskvīta kārtai nogriež liekās malas.

Kad biskvīta daļas saliktas viena virs otras, atlicis pēdējais darbiņš – kūku apsmērē ar atlikušo sviesta krēmu. Kūkas virspusi dekorē ar šokolādes dekoratīvajām cirtām vai kādu citu saldu dekoru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!