Foto: Shutterstock
Rauga mīklas biezpienmaizītes ar kārdinošu pildījumu, kas garšos īpaši labi ar krūzīti silta kakao vai tējas.
270Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
100 gsviests RAUGA MĪKLAI:500 gmilti0.5 glāzemilti25 graugs100 gsviests vai margarīns1 gab.olas cukurs sāls PILDĪJUMAM: biezpiens žāvētas aprikozes cukurs sviests vai olas

Sagatavošana

1

Ieraugam: raugu iemaisa ar 35 g silta ūdens vai pienu un 6 g miltu. Siltumā raudzē 20 minūtes.

2

Pienu uzsilda līdz 35 grādu temperatūrai, ieber cukuru, sāli un maisa, līdz cukurs izkusis. Pievieno olu un ieraugu. Iesijā miltus un samaisa viendabīgu mīklu. Pievieno izkausētu un atdzesētu sviestu vai margarīnu un mīca līdz mīkla atlec no rokām. Mīklu pārkaisa ar miltiem, pārsedz tīru dvieli un siltumā noliek rūgt. raudzē apmēram 3 stundas.

3

Ik stundu skatās, kā mīkla rūgst un ja uzrūgusi, tad viņu saspaida un atkal atstāj rūgt. Kad mīkla izspaidīta 4x, tā ir gatava cepšanai.

4

Uzrūgušu rauga mīklu atdzesē un izveltnē 1,5 cm biezā plāksnē. Plāksnes divas trešdaļas pārziež ar izkausētu un nedaudz atdzesētu sviestu un plāksni saloka trīskārt. Iegūst mīklu ar trim mīklas un 2 sviesta kārtiņām. Mīklas galus aizspiež, lai sviests neiztek. Mīklas plāksni izrulē 1 cm biezumā un saloka četrkārt – mīklas pretējās malas uzloka līdz vidum, tad abas puses pārloka vienu otrai. Mīklu uz 15 minūtēm novieto vēsumā.

5

Biezpiena masa: biezpienu un aprikozes izmaļ gaļas mašīnā, pievieno cukuru, olu vai sviestu un samaisa.

6

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem.

7

Atdzesētu mīklu izveltnē 1 cm biezā plāksnē, sagriež kvadrātos, vidū liek biezpiena masu, izveido trīsstūrus un aizspiež maliņas.

8

Aizspieduma maliņas ar nazi iegriež robiņus. Maizītes liek uz ietaukotas cepamās plāt un cep aptuveni 15 minūtes.

9

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Iesūtīja: DaceP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!