Foto: Shutterstock
Svētku dienas ir kā radītas tam, lai brokastīs sevi un citus mājiniekus, viesus palutinātu ar ko nebijušu. Un kāpēc gan tās nebūtu grēcīgi gardas šokolādes pankūkas, kas pasniegtas ar bagātīgu sāļās karameles mērci vai ievārījumu no krājumiem?
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
130 gmilti šķipsnasāls60 gcukurs1 TKcepamais pulveris naža galssoda2 ĒKkakao pulveris1 gab.liela ola300 mlpaniņas3 ĒKsviests

Sagatavošana

1

Lielākā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas – miltus, sāli, cukuru, cepamo pulveri, sodu, kakao pulveri. Samaisa.

2

Atsevišķā bļodā sakul olas ar paniņām un izkausētu sviestu.

3

Sausās sastāvdaļas pievieno slapjajām un ar karoti vai lāpstiņu rūpīgi iemaisa, lai veidojas viendabīga masa.

4

Pankūku mīklu liek ledusskapī vismaz uz 20 minūtēm.

5

Sakarsē pannu, uzlej eļļu vai sviestu (tā būs garšīgāk) un lej pankūku masu pa karotei vēlamajos lielumos.

6

Cep pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas un gatavās liek tornītī vienu virs otras, lai tās tik ātri neatdziest.

Pasniedz ar sāļās karameles mērci, riekstiem, ievārījumu, šokolādes mērci vai sablendētām ogām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!