Foto: Vida Press
Sātīga un sildoša pusdienu recepte, kurā tītara gaļu var aizvietot arī ar vistas šķiņķīšiem. Tiesa, ar tītara gaļu maltīte būs daudz veselīgāka un ne tik trekna.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gtītara šķiņķis400 gsmalcināti, konservēti tomāti1 vistas buljona kubiņš1 liels sīpols1 sarkanā paprika1 liels cukini2 ĒKsvaigs koriandrs pēc garšassāls, melnie pipari basmati rīsi

Sagatavošana

1

Tītara šķiņķi sagriež nelielos gabaliņos un lielā pannā nelielā eļļas daudzumā strauji apcep. Sīpolus nomizo, sagriež pusapļos un apcep kopā ar gaļu. Gaļu un sīpolus izņem no pannas un noliek malā.

2

Tajā pašā pannā liek tomātus, pievieno 300 ml ūdens, buljona kubiņu un kariju. Uz mērenas liesmas karsē, ik pa laikam samaisot, līdz buljons izšķīdis un šķidrums sāk burbuļot. Samazina liesmu un sautē pāris minūtes.

3

Pievieno pannas saturam apcepto tītaru un sīpolus un uz lēnas uguns sautē apmēram 20-30 minūtes.

4

Papriku un cukini sagriež kubiņos un pievieno pannas saturam. Sautē vēl 10 minūtes, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti un mērce sabiezējusi.

5

Koriandru sakapā un iemaisa sautējumā. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

6

Pasniedz ar vārītiem vai tvaicētiem basmati rīsiem.

Tasty.lv padoms: Vēl interesantākai garšu pieredzei, vārot rīsus, pievieno tiem lauru lapu un dažas kardamona sēklas. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!