Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Burvīgas, kraukšķīgas maizītes ar karamelizētiem banāniem un aprikožu ievārījuma glazūru. Pasniedz ar putukrējumu vai skābo krējumu, kas sakults ar cukuru.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 loksnes kārtainā mīkla (no 500 g iepakojuma)4 banāni60 gsviests (papildu sviests pannas ietaukošanai)2 ĒKbrūnais cukurs (strīķētas)0.5 TKmalts ingvers1 ola3 ĒKaprikožu ievārījums putukrējums (pasniegšanai)

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 220°C. Sagatavo cepamo plāti, to viegli ietaukojot ar sviestu un izklājot ar cepamo papīru. Izņem no saldētavas divas mīklas plātnes un ļauj tām nedaudz sasilt.

2

Bļodā, kas būtu pietiekami liela arī banāniem, izkausē sviestu. Banānus nomizo un sagriež šķelēs, liek bļodā ar kausēto sviestu un izmaisa. Citā nelielā bļodiņā samaisa cukuru ar ingvera pulveri.

3

Mīklas plātnes griež uz pusēm, apmēram 1 cm no malas ar nazi viegli iegriež (iespiež) līniju visriņķī mīklas taisnstūrim. Centrālo daļu ar dakšiņu viegli sadursta. Liek sagatavotās mīklas plātnes uz cepamās plāts. Ar sakultu olu apsmērē mīklas ārējās malas.

4

Centrālajā daļā kārto sagrieztos, sviestainos banānus, pāri pārkaisa cukura un ingvera maisījumu. Liek cepamo plāti ar maizītēm karstā krāsnī un cep 20-30 minūtes, līdz maizītes ir uzpūtušās un kļuvušas zeltaini brūnas.

5

Mirkli pirms izņem maizītes no krāsns, nelielā metāla bļodiņā sakarsē aprikožu ievārījumu ar vienu ēdamkaroti ūdens. Kad maizītes izņemtas no krāsns, banānus glazējot aplaista ar karsto ievārījumu. Ja vēlas, ievārījumu var izkāst caur sietiņu.

6

Maizītes pasniedz siltas ar putukrējumu vai skābo krējumu, kas sakults ar cukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!