Foto: DELFI
Tie, kuriem garšo Aļaskas maki suši ar lasi, avokado un krēmsieru, novērtēs šos salātus, kas ir gluži kā iecienīto suši rullīšu lauku radinieks, jo ne vienmēr sanāk atlicināt laiku suši tīšanai!
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gmazsālīts lasis1 vidēji liels avokado50 grīsi150 gkrēmsiers bez piedevām pēc garšaszaļumi50 grīvēts cietais siers50 mlbezpiedevu jogurts pēc garšassāls, pipari2 TKcitrona sula

Sagatavošana

1

Rīsus novāra sālsūdenī, atdzesē un samaisa ar bezpiedevu jogurtu.

2

Mazsālītu lasi sīki sakapā un pārslaka ar citrona sulu.

3

Avokado sagriež tāda paša izmēra gabaliņos kā lasi un arī pārslaka ar sulu – lai augļa mīkstums nemelnētu.

4

Svaigo sieru kārtīgi samaisa ar zaļumiem, lai tas kļūtu vijīgi plūstošs.

5

Ķeras pie salātu kārtošanas – vai nu pa porcijām, vai vienā lielā traukā (kā to darījām mēs).

6

Pirmā kārta – rīsi, ko viegli pārsmērē ar bezpiedevu jogurtu un pārkaisa ar daļu cietā siera.

7

Otrā kārta – puse no laša apjoma.

8

Pāri kārto avokado, ko pārsmērē ar mīksto krēmsieru un pārkaisa ar atlikušo lasi.

9

Pārkaisa ar atlikušo cieto sieru un liek ledusskapī, lai salāti savelkas.

10

Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar svaigām dillēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!