Foto: Shutterstock
Reizēm viss garšīgais ir patiesi vienkāršs – atliek vien pagatavot kartupeļu biezputru un sātīga maltīte gatava. Pamēģini samīcītajos kartupeļos iemaisīt siltas paniņas, tās biezputru padarīs kreptīgāku.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gkartupeļi (nomizoti)120 mlpaniņas2 ĒKolīveļļa2 ĒKsakapāti pētersīļi2 ĒKsakapāti sīpolloki0.5 TKsāls svaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Kartupeļus sagriež nelielos gabaliņos un liek katliņā vārīties. Vāra, līdz tie ir mīksti (jo sīkāk kartupeļi sagriezti, jo ātrāk izvārīsies).

2

Kad kartupeļi novārīti, tos nokāš. Pēc tam turpat katliņā kartupeļus pārlej ar istabas temperatūrā noturētām paniņām un olīveļļu. Kartupeļu biezputru sastampā, lai tā būtu vienmērīga.

3

Pēc tam kartupeļu biezputrā iemaisa sakapātos pētersīļus un lociņus, pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

Pasniedz uzreiz, kamēr kartupeļu biezenis vēl karsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!